123
Honda XR600R Tracker Modifikasi

omClassic.com ~ Tracker adalah salah satu aliran modifikasi yang sangat extreme untuk merubah bentuk motor pabrikan, kali ini omClassic akan membehas sedikit modifikasi motor dengan design Tracker, sumber from pipeburn dot com, berikut kita intip Honda XR600R dari ozz Custom. Sebelumnya omclassic membahas mengenai scrambler.

Sekarang basikal sedia sebagai alat promosi dan dengan tayar knobby besar mengambil kebanggaan tempat ia berdiri sebagai visual drastik masih kerana ia merobek sehingga jalan-jalan Belanda. Dengan basikal lain di bawah tali pinggang beliau dan banyak lagi idea terapung di otaknya, mendapat ditetapkan untuk Ozz Kastam seterusnya membina sebagai Keretapi gila gulung pada, Semua naik ke atas !!HOnda XR600r Tracker 1 300x200 Honda XR600R Tracker Modifikasi HOnda XR600r Tracker 2 300x225 Honda XR600R Tracker Modifikasi HOnda XR600r Tracker 3Tetapi bukannya pergi tiub seperti kebanyakan pembina subframe itu pada hakikatnya plat keluli yang bukan sahaja bertindak sebagai sokongan kerusi itu tetapi memberikan basikal rupa kerja badan pepejal di samping mengekalkan semua ruang negatif yang penting. Ini juga telah dicat dengan cat hitam yang sama manakala enjin itu diberikan kesan kedut dan kemudian dikeringkan di dalam ketuhar rumah. Perbezaan pinjaman datang di tempat duduk kulit tan yang duduk dengan sempurna ke dalam plat belakang baru dengan hanya cahaya ekor dipasang untuk kelihatan ultra-minimalis. HOnda XR600r Tracker 4

Dengan Honda Tracker kini mempunyai fungsinya berselerak Ozzy mengalihkan perhatian kepada penampilan dan anda tidak boleh mempunyai Street Tracker dengan tangki faktor plastik. Kembali ke Honda bahagian bin dan tangki CB telah dibuat untuk bekerja dengan bingkai XR sebelum disembur dalam hitam dan dibersihkan dalam kemasan matte. Untuk mendapatkan perkadaran hak Ozzy membuat keputusan bahawa terdapat hanya apa-apa yang boleh dilakukan dengan subframe XR, jadi dia potong dan dimulakan sekali lagi. HOnda XR600r Tracker 5

Tetapi dengan apa-apa set mengesankan garpu depan Ozzy tidak boleh meninggalkan pelanggan di bawah membrek dengan faktor cakera tunggal kecil, jadi meletakkan kemahiran fabrikasi untuk bekerja satu set penyesuai dibuat untuk membolehkan Suzuki GSX bidang cakera berkembar untuk bekerjasama dengan Ducati kejutan. Setelah melakukan ini ia masuk akal yang sempurna untuk kemudian menggunakan model sama rim hadapan Suzuki. Pada banyak basikal lain langkah seterusnya logik adalah untuk kemudian gunakan roda belakang Suzuki juga, tetapi tayar 160plus pada tracker yang hanya tidak akan terbang. Jadi mempercayai kemahirannya Ozzy mengambil satu lagi roda depan Suzuki dan berjaya bekerja di belakang Honda. Membuat adaptor tahan karat untuk bukan sahaja menjalankan brek Honda tetapi kemudian melakukan perkara yang sama supaya gegancu Honda boleh dijalankan pada roda juga, ia cemerlang dilakukan dan bukan satu feat mudah! HOnda XR600r Tracker 6

Terdapat banyak sebab untuk memilih Honda XR600 sebagai asas untuk membina Street Tracker – salah satu yang paling berjaya basikal persaingan Baja sepanjang zaman – silinder raksasa tunggal yang akan pergi sepanjang hari dan berat badan yang kering hanya 136kg. Tetapi mendominasi pencuci mulut Mexico tidak sama sebagai kenderaan serangan bandar berjaya dan mengambil ke landasan memerlukan memikirkan semula drastik penggantungan itu. Ozzy tahu penyelesaian yang sempurna, bertukar-tukar daripada kayu pogo seperti kilang Showa kerana satu set item Showa berbeza. Garpu depan dari salah satu pahlawan jalan berat pertengahan yang besar Ducati 748 yang serta-merta mengubah mengendalikan basikal dan rupa. HOnda XR600r Tracker 7Ditulis oleh Martin Hodgson.

Dengan dunia motosikal custom kecil berkembang pesat di seluruh dunia dan menjadi jauh lebih murah daripada helikopter aneh yang begitu popular 10 tahun lalu, tidak hairanlah syarikat-syarikat kecil menggunakan motosikal adat sebagai alat promosi. Apabila anda melayari kedai yang memberi tumpuan kepada rupa vintaj, penjejak jalan sukar adalah pilihan yang tepat. Satu 1994 Honda XR600 dengan hitam tambahan dan keldai yang buruk sila!

Hanya membina kedua adat oleh Jeroen Potters daripada Ozz Kastam beliau telah ditugaskan untuk mempunyai tracker yang dilakukan dalam masa 7 bulan. Biasanya anda tertanya-tanya siapa yang akan menugaskan seorang pembina baru dan meletakkan had masa ke atas mereka, tetapi Jeroen (Ozzy kepada kawan-kawannya) tidak asing untuk mempercepatkan. Beliau kehilangan kaki bertahun-tahun yang lalu dalam kemalangan motosikal yang serius, jadi bukannya duduk di sofa beliau membina basikal roda tiga dan kemudian untuk lebih daripada satu dekad telah menjadi pelumba kereta juara layang-layang dan pereka. Dan dengan jenis tingkah laku yang mendapat rakan-rakan anda penjenamaan anda Ozzy Osbourne pelbagai itu, reka bentuk untuk pengsan, keldai buruk, serangan bandar, jalan tracker mula kelihatan seperti ia sentiasa di kepala Jeroen ini!

HOnda XR600r Tracker 8Semoga menginspirasi para custom indonesia sebagai referensi untuk membangun dan memodifikasi motor tracker Honda XR 600R. Terimakasih telah berunjung di omClassic.com semoga bermanfaat bagi anda, kirimkan hasil modifikasi anda kepada redaksi oomclassic.

One Response

  1. muhammad fadlan

Leave a Reply